Yritysjohdon kompetenssit turvallisuuskulttuurin kehittämisessä elintarviketeollisuudessa
Kulonen, Lauri (2017)
Pro gradu -tutkielma
Kulonen, Lauri
2017
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201702201791
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201702201791
Tiivistelmä
Turvallisuuskulttuurilla tarkoitetaan organisaation jäsenten jakamia ja pitkällä aika-välillä omaksumia käsityksiä ja toimintatapoja turvallisuusasioissa. Kompetenssi merkitsee osaamista ja tieto-taitoa. Tässä Pro gradu -tutkielmassa oli tarkoituksena tarkastella, mitä kompetensseja turvallisuuskulttuurin kehittäminen edellyttää yritysjohdolta elintarviketeollisuudessa, erityisesti johtoryhmätasolla toimivilta, ja toiseksi, mistä turvallisuuskulttuuri muodostuu sekä miten sitä voidaan kehittää. Erityisesti useisiin muihin toimialoihin nähden korkea työtapaturmataajuus oli yksi tekijä kohdetoimialan valinnassa. Turvallisuuskulttuuriin työturvallisuusnäkökulmasta painottuva tutkielma toteutettiin kvalitatiivisella tutkimusotteella tavoitellen keskustelun turvallisuuskulttuurista lisääntymistä toimialalla. Tutkimuksessa hyödynnettiin empiirisen aineiston keruussa teemahaastatteluja, pääasiassa turvallisuusammattilaisilta ja yleisjohdolta. Tutkimuksessa tunnistettiin kompetensseja sekä toimenpiteitä, joilla johto voi edistää turvallisuuskulttuurin kehittämistä. Turvallisuuskulttuurin kehittäminen edellyttää johdolta ennen kaikkea sitoutumisen osoittamista, mutta myös tietoja ja taitoja. Ylimmältä johdolta se edellyttää erilaisia kompetensseja kuin muilla organisaatiotasoilla toimivilta. Tuloksissa painottuivat soveltamis- ja sosiaalinen osaaminen, mutta myös kognitiivinen osaaminen. Soveltamisosaaminen ilmeni muun muassa tarpeena osata rakentaa ja hyödyntää tavoiteasetantaa, palkitsemisstrategiaa ja toisaalta puuttumista ohjeidenvastaiseen toimintaan toivottavan turvallisuuskäyttäytymisen edistämiseksi. Myös osaaminen henkilöstön kompetenssien tunnistamisessa sekä kyvykkään organisaation ja avoimen keskusteluilmapiirin luomisessa tulivat esille. Sosiaalisesta osaamisesta painottuivat osaaminen pitää yllä turvallisuuskeskustelua koko organisaatiossa, henkilöstön osallistaminen sekä verkostoitumisen hyödyntäminen turvallisuuskulttuurin kehittämisessä. Safety culture in an organization refers to, from a holistic viewpoint, in a long-term-developed and shared safety perceptions and behavior. The concept competence means in other words know-how. The purpose of this Master’s Thesis was to examine what competencies developing company’s safety culture requires from leadership, especially from executive leadership team level, within food and drink industry, and secondly what are the factors of safety culture and how it can be developed. One of the main reasons behind defining the scope of the study was the rather high accident frequency of food and drink industry in comparison to other branches. The study, which emphasizes occupational safety point of view, was conducted as a qualitative study. Its aim was to increase discussion of safety culture among food and drink industry actors. The empirical data collection was done by means of theme interviews, mainly with safety professionals and general management. The study found a wide range of competencies and measures for leadership to promote development of the safety culture. Developing the safety culture requires leaders, first of all, showing commitment but also know-how. The executive management needs different competencies than managers in the other organization levels. Study results centred mostly around functional and social along with cognitive competencies that are required of leaders when developing safety culture: For instance goal setting skills, building a rewards and recognition program but also giving feedback of unsafe acts. Also skills of skills identifications and to build a competent organization were found important. Skills to enable safety-oriented and open discussion culture, to enhance worker involvement and to utilize leader’s personal networks in developing safety culture were found as key social competencies.
Kokoelmat
Samankaltainen aineisto
Näytetään aineisto, joilla on samankaltaisia nimekkeitä, tekijöitä tai asiasanoja.
-
Team resource management, turvallisuusjohtaminen ja tietojohtamisen käytänteet lennonvarmistusalan yrityksessä
Tonteri, Jorma (2019)Tämän tutkimuksen tavoitteena muodostettiin lennonvarmistusalan yritykselle korkean turvallisuustason ylläpitämistä tukeva johtamismalli. Mallia varten perehdyttiin Team Resource Management-menetelmään, Safety II-turvall ... -
Työterveys- ja työturvallisuusjohtamisjärjestelmän kehittäminen konepajayritykselle
Niemelä, Juho (2015)Tässä diplomityössä selvitetään Meconet Oy:n Vantaan tehtaan työterveys- ja työturvallisuustoiminnan nykytila. Työterveys- ja työturvallisuustoiminnan nykytilaa verrataan lainsäädännön sekä OHSAS 18001 -standardin asettamiin ... -
Meesauunin turva-automaatiojärjestelmän eheyden tason tarkastelu ja määräaikaistestausvälin määrittäminen
Suikkanen, Marko (2019)Turva-automaatiojärjestelmät ovat olennainen osa toiminnallista turvallisuutta. Järjestelmät täytyy testata määräajoin, joka luo haasteita pidentyvillä vuosihuoltoseisokki väleillä resursoinnin ja aikataulujen suunnittelun ...