Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • LUTPub
  • Diplomityöt ja Pro gradu -tutkielmat
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • LUTPub
  • Diplomityöt ja Pro gradu -tutkielmat
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Toimitusketjun kehittäminen elintarvikealan yrityksessä

Hytti, Julius (2018)

Katso/Avaa
Diplomityö (860.9Kb)
Lataukset: 


Diplomityö

Hytti, Julius
2018

Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201804196732

Tiivistelmä

Tämän työn tavoitteena oli etsiä kehityskohteita suuren suomalaisen elintarvikeyhtiön toimitusketjusta ja esittää toimintatapoihin kehitysehdotuksia. Kehityskohteiden kartoittamiseksi yrityksessä tehtiin kaksi kyselytutkimusta toimitusketjun nykytilan toimintaan liittyen. Lisäksi työtä varten haastateltiin 11 yrityksen työntekijää eri osastoilta ja eri organisaatiotasoilta kehityskohteiden tunnistamiseksi ja kehitysehdotusten rakentamiseksi. Kehityskohteiden aihepiireihin tehtiin laaja kirjallisuuskatsaus tieteellisistä artikkeleista ja alan oppikirjoista, joita soveltamalla kehityskohteisiin saatiin konkreettisia ratkaisuehdotuksia.
Kehitysehdotukset liittyivät muun muassa varastonohjauksen, tietojärjestelmien, mittaroinnin ja asiakasyhteistyön kehittämiseen, valikoimanhallintaan, myyntidatan nykyistä tehokkaampaan hyödyntämiseen sekä toimitusketjun operatiiviseen ohjaukseen liittyvien toimintatapojen standardointiin. Kehitysehdotusten avulla yrityksen voi olla mahdollista parantaa varastojen kiertonopeutta, sekä parantaa tiedonkulkua ja kustannustehokkuutta toimitusketjussa.
 
The aim of this thesis was to study and analyze the supply chain of a large Finnish food company and to generate development proposals on the work methods to increase cost efficiency of the supply chain. The research of the supply chain’s status quo was conducted using two questionnaires and eleven interviews of the personnel working in different departments and organizational levels of the company. Finally, several concrete development proposals were introduced that were based on a comprehensive literature review of scientific articles and textbooks.
The development proposals were introduced concerning inventory management, information systems development, measuring practices, customer collaboration, sales data utilization, product portfolio management and standardization of operational supply chain planning methods. By implementing at least some of the proposals, it could be possible for the company to increase inventory turnover and to improve information flow and cost efficiency in the supply chain.
 
Kokoelmat
  • Diplomityöt ja Pro gradu -tutkielmat [9988]
LUT-yliopisto
PL 20
53851 Lappeenranta
Ota yhteyttä | Lähetä palautetta | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetKoulutusohjelmaAvainsanatSyöttöajatYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
LUT-yliopisto
PL 20
53851 Lappeenranta
Ota yhteyttä | Lähetä palautetta | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste