Integration of sustainability into supply chain management practices of Finnish food-producing small and medium-sized companies
Penttinen, Tuomas (2018)
Pro gradu -tutkielma
Penttinen, Tuomas
2018
School of Business and Management, Kauppatieteet
Kaikki oikeudet pidätetään.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2018082334002
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2018082334002
Tiivistelmä
Sustainable supply chain management (SSCM) has become an important business practice and an attractive area of research. Previously, studies on SSCM has been mainly focused on examining big international companies, while relatively little research has been conducted on integration of sustainability principles into management of supply chains (SC) by small and medium sized enterprises (SMEs). However, SMEs play an important role in the economy; and sustainable practices in SMEs are considerably different from those employed in the larger companies.
The purpose of this study is to introduce a holistic overview of the practices though which SMEs representing food industry in Finland integrate sustainability into their supply chain management (SCM) practices. This qualitative study looks into sustainability practices performed by seven local food producers in relation to the conceptual framework developed based on the relevant SSCM literature. The primary data in this study was collected through personal interviews with SCM professionals representing seven case companies; and every conversation was recorded and transcribed for the further analysis.
Findings of the study reveal that local food-producing SMEs in Finland incorporate sustainable principles into all the aspects of SCM practices defined in the conceptual framework, namely: reasons for SSCM, sustainability as a part of strategy, characteristics of suppliers, organizational culture, production and logistics, barriers and challenges. Accordingly, this study contributes to the ongoing conversation about SSCM, and SSCM in SMEs in particular. In addition to theoretical implications, it also offers a number of practical insights that can be used by SC managers. Vastuullisesta toimitusketjun hallinnasta on tullut tärkeä liiketoimintakäytäntö ja houkutteleva tutkimusalue. Aiemmin vastuullisen toimitusketjun hallinnan tutkimukset ovat keskittyneet lähinnä suurten kansainvälisten yritysten tutkimiseen, kun taas vastuullisten periaatteiden sisällyttäminen pienten ja keskisuurten yritysten (pk-yritykset) toimitusketjujen hallintaan on suhteellisen vähää. Pk-yrityksillä on kuitenkin tärkeä rooli taloudessa, ja vastuulliset käytännöt pk-yrityksissä ovat huomattavan erilaisia kuin suurissa yrityksissä.
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on esittää kokonaisvaltainen yleiskuva käytännöistä, joiden avulla suomalaiset elintarviketeollisuudenyritykset yhdistävät vastuullisuuden toimitusketjun hallintaan. Tämä laadullinen tutkimus tutkii seitsemän suomalaisen elintarviketuottajan vastuullisuuden käytäntöä suhteessa käsitteelliseen viitekehykseen, joka on kehitetty relevantin vastuullisen toimitusketjun hallinnan kirjallisuuden perusteella. Tutkimuksen ensisijaiset lähdetiedot kerättiin henkilökohtaisilla haastatteluilla toimitusketjuammattilaisten kanssa, jotka edustivat seitsemää yritystä. Jokainen haastattelu äänitettiin ja kirjoitettiin puhtaaksi analyysiä varten.
Tutkimuksen havainnot osoittavat, että suomalaiset elintarviketeollisuuden pk-yritykset sisällyttävät vastuullisia periaatteita toimitusketjun hallinnan käytäntöihin, kuten käsitteellisessä viitekehyksessä käydään läpi, joita ovat: kestävyys osana strategiaa, toimittajien ominaisuudet, organisaatiokulttuuri, tuotanto ja logistiikka ja esteet ja haasteet. Näin ollen tämä tutkimus edesauttaa käynnissä olevaa keskustelua vastuullisuudesta toimitusketjussa, erityisesti pk-yrityksissä. Teoreettisten vaikutusten lisäksi se tarjoaa myös useita käytännön näkemyksiä, joita toimitusketjun johtajat voivat käyttää.
The purpose of this study is to introduce a holistic overview of the practices though which SMEs representing food industry in Finland integrate sustainability into their supply chain management (SCM) practices. This qualitative study looks into sustainability practices performed by seven local food producers in relation to the conceptual framework developed based on the relevant SSCM literature. The primary data in this study was collected through personal interviews with SCM professionals representing seven case companies; and every conversation was recorded and transcribed for the further analysis.
Findings of the study reveal that local food-producing SMEs in Finland incorporate sustainable principles into all the aspects of SCM practices defined in the conceptual framework, namely: reasons for SSCM, sustainability as a part of strategy, characteristics of suppliers, organizational culture, production and logistics, barriers and challenges. Accordingly, this study contributes to the ongoing conversation about SSCM, and SSCM in SMEs in particular. In addition to theoretical implications, it also offers a number of practical insights that can be used by SC managers.
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on esittää kokonaisvaltainen yleiskuva käytännöistä, joiden avulla suomalaiset elintarviketeollisuudenyritykset yhdistävät vastuullisuuden toimitusketjun hallintaan. Tämä laadullinen tutkimus tutkii seitsemän suomalaisen elintarviketuottajan vastuullisuuden käytäntöä suhteessa käsitteelliseen viitekehykseen, joka on kehitetty relevantin vastuullisen toimitusketjun hallinnan kirjallisuuden perusteella. Tutkimuksen ensisijaiset lähdetiedot kerättiin henkilökohtaisilla haastatteluilla toimitusketjuammattilaisten kanssa, jotka edustivat seitsemää yritystä. Jokainen haastattelu äänitettiin ja kirjoitettiin puhtaaksi analyysiä varten.
Tutkimuksen havainnot osoittavat, että suomalaiset elintarviketeollisuuden pk-yritykset sisällyttävät vastuullisia periaatteita toimitusketjun hallinnan käytäntöihin, kuten käsitteellisessä viitekehyksessä käydään läpi, joita ovat: kestävyys osana strategiaa, toimittajien ominaisuudet, organisaatiokulttuuri, tuotanto ja logistiikka ja esteet ja haasteet. Näin ollen tämä tutkimus edesauttaa käynnissä olevaa keskustelua vastuullisuudesta toimitusketjussa, erityisesti pk-yrityksissä. Teoreettisten vaikutusten lisäksi se tarjoaa myös useita käytännön näkemyksiä, joita toimitusketjun johtajat voivat käyttää.