Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • LUTPub
  • Tieteelliset julkaisut
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • LUTPub
  • Tieteelliset julkaisut
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A framework of disruptive sustainable innovation: an example of the Finnish food system

Kuokkanen, Anna; Uusitalo, Ville; Koistinen, Katariina (2018-11-26)

Katso/Avaa
Kuokkanen_et_al_ A_Framework_2018_finaldraft.pdf (223.6Kb)
Lataukset: 


Post-print / Final draft

Kuokkanen, Anna
Uusitalo, Ville
Koistinen, Katariina
26.11.2018

Technology Analysis and Strategic Management

Taylor & Francis

School of Energy Systems

Kaikki oikeudet pidätetään.
©Taylor & Francis
https://doi.org/10.1080/09537325.2018.1550254
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201903057170

Tiivistelmä

Disruptive innovations are perceived necessary for accelerating sustainability transitions. However, it is not always clear what exactly is meant by it, what is to be disrupted, and by whom. Socio-technical transition research on pays too much attention at the technological niche-innovations in the production, and overlooks business model innovation and user practices in the consumption, whilst management literature on disruptive innovation falls short in the scale and scope of disruption in terms of systemic outcome. Thus, the first aim of the paper is to synthesise the extant literature and put forward a general practice-based view on disruptive sustainable innovation. The second aim of the paper is to use empirical data to elaborate the theoretical framework in the Finnish food system context. Four firm-level cases provide empirical scrutiny to each type of disruptive sustainable innovation in the food system and shed light on the interlinked practices of producer-entrepreneurs and citizen-consumers.

Lähdeviite

Kuokkanen, A., Uusitalo, V., Koistinen, K. (2018). A framework of disruptive sustainable innovation: an example of the Finnish food system. Technology Analysis & Strategic Management. DOI: 10.1080/09537325.2018.1550254

Kokoelmat
  • Tieteelliset julkaisut [1257]
LUT-yliopisto
PL 20
53851 Lappeenranta
Ota yhteyttä | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetKoulutusohjelmaAvainsanatSyöttöajatYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
LUT-yliopisto
PL 20
53851 Lappeenranta
Ota yhteyttä | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste