Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • LUTPub
  • Diplomityöt ja Pro gradu -tutkielmat
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • LUTPub
  • Diplomityöt ja Pro gradu -tutkielmat
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Fuzzy controller in a bakery

Huotari, Roosa (2020)

Katso/Avaa
Diplomityo_Huotari_Roosa.pdf (1.036Mb)
Lataukset: 


Diplomityö

Huotari, Roosa
2020

School of Engineering Science, Tuotantotalous

Kaikki oikeudet pidätetään.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2020050424914

Tiivistelmä

The most basic consepts of fuzzy logic. In addition, adaptive neuro-fuzzy inference system (ANFIS) is presented. It is applied in empirical part of the work along with Mamdani’s inference system. The goal is to use the methods to control dough’s temperature in a bakery. Optimizing the dough temperature ensures homogenous and high product quality. According to initial tests it seems that fuzzy controller performs well in the baking environment.
 
Työssä käydään läpi sumean logiikan keskeisimpiä käsitteitä. Työssä esitellään myös sumean logiikan ja keinotekoisten neuroverkkojen yhteinen sovellus ANFIS. Työn soveltavassa osassa luodaan säätöjärjestelmä hyödyntäen ANFIS:ta sekä Mamdanin inferenssisysteemiä. Tavoitteena on hyödyntää järjestelmää säätelemään taikinan lämpötilaa ja siten taata tasainen ja korkea tuotelaatu. Alustavien testien mukaan sumea säätöjärjestelmä vaikuttaa toimivan hyvin kyseissä sovelluskohteessa.
 
Kokoelmat
  • Diplomityöt ja Pro gradu -tutkielmat [11653]
LUT-yliopisto
PL 20
53851 Lappeenranta
Ota yhteyttä | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetKoulutusohjelmaAvainsanatSyöttöajatYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
LUT-yliopisto
PL 20
53851 Lappeenranta
Ota yhteyttä | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste