Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • LUTPub
  • Kandidaatin tutkintojen opinnäytetyöt
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • LUTPub
  • Kandidaatin tutkintojen opinnäytetyöt
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Humalan aromi- ja katkeroaineiden analysointi

Koskinen, Karri (2020)

Katso/Avaa
kandidaatintyo_karri_koskinen.pdf (18.92Mb)
Lataukset: 


Kandidaatintyö

Koskinen, Karri
2020

School of Engineering Science, Kemiantekniikka

Kaikki oikeudet pidätetään.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2020071347316

Tiivistelmä

Voimakkaasti humaloitujen oluiden suosion kasvaessa on tärkeää huomioida, että humalan osuus oluen valmistus- ja raaka-ainekustannuksista on merkittävä. Humalan laadunvalvonta ja tuotekehitys on tästä syystä tärkeässä roolissa. Humalasta analysoidaan etenkin sen sisältämiä aromiaineita ja alfahappoja, jotka vaikuttavat oluen panemisen lopputulokseen.

Tämän työn tarkoituksena oli perehtyä oluen valmistukseen ja erityisesti erilaisiin humalointimenetelmiin ja niiden vaikutukseen oluessa. Työssä tutkittiin myös humalan kemiaa spektroskopisesti, sekä valmistaen tutkittavaksi näytteitä erilaisin kokein. Työssä selvitettiin yleisesti humalantutkimuksessa käytetyt analyysimenetelmät ja verrattiin niitä toisiinsa. Kokeellisessa osassa oli tavoitteena löytää analysoitujen humalanäytteiden spektreistä humalalle tyypillisiä aromiaineita ja tehdä johtopäätöksiä humalan spektrien piikkien alkuperästä. Kokeelliseen osaan kuului muun muassa 23:n eri humalalajikkeen analysointi FT-IR spektrometrillä, sekä tutkimustyötä tukevien koeuutteiden, sekä kaupallisten humalauutteiden analysointia.
Kokoelmat
  • Kandidaatin tutkintojen opinnäytetyöt [3867]
LUT-yliopisto
PL 20
53851 Lappeenranta
Ota yhteyttä | Lähetä palautetta | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetKoulutusohjelmaAvainsanatSyöttöajatYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
LUT-yliopisto
PL 20
53851 Lappeenranta
Ota yhteyttä | Lähetä palautetta | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste