Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä aineisto 
  •   Etusivu
  • LUTPub
  • Diplomityöt ja Pro gradu -tutkielmat
  • Näytä aineisto
  •   Etusivu
  • LUTPub
  • Diplomityöt ja Pro gradu -tutkielmat
  • Näytä aineisto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Lisäominaisuuden kehittäminen suurtalouspataan

Puupponen, Antti (2021)

Katso/Avaa
Diplomityö - Antti Puupponen.pdf (3.817Mb)
Lataukset: 


Diplomityö

Puupponen, Antti
2021

School of Energy Systems, Konetekniikka

Kaikki oikeudet pidätetään.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021041910898

Tiivistelmä

Suurtalouspadat ovat toiminnoiltaan monipuolisia ammattikeittiöiden laitteita. Padat ovat jatkuvan kehityksen kohteena, joka tähtää nykyisten toimintojen tehostamiseen sekä uusien ominaisuuksien kehittämiseen. Uusien toiminnallisuuksien lisääminen samaan laitteeseen mahdollistaa asiakkaille tilankäytön tehostamisen, joustavamman valmistuksen, laitteen käyttöasteen kasvattamisen sekä säästämisen keittiön kokonaiskustannuksissa. Erillisten laitteiden väheneminen voidaan nähdä positiiviseksi myös ympäristön kannalta.

Tämän diplomityön päätavoitteena oli suunnitella suurtalouspataan lisäominaisuus, jolla voitaisiin tuoda patoihin markkinoilla olevien tiettyjen erillislaitteiden toiminnallisuus ja lisätä kiinnostusta lisäominaisuuden tarjoaman ruoanvalmistusmuodon mahdollisuuksiin ammattikeittiöissä. Suunnittelu toteutettiin seuraamalla systemaattisen koneensuunnittelun VDI 2221 metodiikka. Suunnittelu aloitettiin tehtävänmäärittelystä, jossa tuotteelle luotiin vaatimuslista, josta edettiin konseptointiin ja parhaimman konseptin jatkokehittelyyn. Tutkimuksen tulokset varmistettiin rakentamalla konseptista lopullista tuotetta mahdollisimman hyvin vastaava prototyyppi, jolle suoritettiin ominaisuuden päätoimintoa mittaavat kokeet sekä katselmointi.

Tutkimukselle asetetut tavoitteet saavutettiin. Prototyypillä voitiin todentaa laitteen pystyvän ruoanvalmistusprosessille olennaisiin arvoihin sekä saatiin selvitettyä teknisestä, taloudellisesta sekä käytettävyyden näkökulmasta lisäominaisuuden tuotteistuspäätökselle oleelliset asiat.
 
Professional kettles are versatile kitchen equipment which are under constant development aiming to improve current functions and implement new functions. Equipment with increased functionality enables better use of kitchen space, more flexible processes, better utilization rate of the equipment and smaller cost of total kitchen price. Combining of equipment into a single unit can also be seen positive for environment.

Aim of this master thesis was to design option for professional kettle which enables functionality of certain kitchen equipment to be added to the kettle. Addition is expected to raise interest of professional kitchens in the possibilities of the cooking process. Development process was carried out with VDI 2221 methodology. Design process begun from task clarification where list of requirements for the product was defined, continued by conception phase where different concepts were developed. Best concept was embodied. The results of the design process were verified by building a functional prototype of the concept.

Objectives of this thesis were achieved. The parameters for the cooking process in question were achieved with the prototype as well as level of usability and functionality. The technical and economic information along with assessment of usability needed for the decision-making process about productization of the option were provided with this thesis.
 
Kokoelmat
  • Diplomityöt ja Pro gradu -tutkielmat [13828]
LUT-yliopisto
PL 20
53851 Lappeenranta
Ota yhteyttä | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Tämä kokoelma

JulkaisuajatTekijätNimekkeetKoulutusohjelmaAvainsanatSyöttöajatYhteisöt ja kokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
LUT-yliopisto
PL 20
53851 Lappeenranta
Ota yhteyttä | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste