Vastuullisen hankinnan strategian kehittyminen hotellialalla
Weijo, Valtteri (2023)
Kandidaatintutkielma
Weijo, Valtteri
2023
School of Business and Management, Kauppatieteet
Kaikki oikeudet pidätetään.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2023052346365
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2023052346365
Tiivistelmä
Tässä kandidaatintutkielmassa selvitetään, miten hankintojen vastuullisuus on kehittynyt hotellialalla. Hankintatoimi on yksi organisaation merkittävimmistä osastoista ja vastuullisella hankintatoimella voidaan vaikuttaa laajasti koko organisaation vastuullisuuteen. Tutkimuksessa tarkoituksena oli löytää vastuullisen hankinnan strategiaan vaikuttavia tekijöitä.
Tutkimukseen on valittu kolme erilaista hotellialan yritystä. Tutkimus on toteutettu sisällönanalyysinä. Tutkimuksen aineisto on koottu kohdeyritysten vuosien 2017–2019 vastuullisuusraporteista. Aineistosta saatiin selville, että vastuullisen hankinnan strategia hotellialalla on kehittynyt ottamaan huomioon yhä laajemmin eri osa-alueet. Muutoksen suurimmat aiheuttajat ovat lainsäädäntö ja sidosryhmien luoma paine. Hotellialan vastuullisen hankinnan suurimmat ongelmat ovat toistaiseksi ruuan tuotannossa. This bachelor’s thesis examines how responsible procurement has developed in the hotel industry. Procurement is one of the most important departments in an organisation and responsible procurement can have a major impact on the sustainability of the whole organisation. The aim of the study was to identify the factors influencing the responsible sourcing strategy.
Three different hotel companies were selected for the study. The study has been conducted as a content analysis. The data of the study was collected from the sustainability reports of the target companies for the years 2017–2019. The data revealed that the responsible sourcing strategy in the hotel sector has evolved to take into account an increasing number of different aspects. The main drivers of change are legislation and pressure from stakeholders. The biggest problems with responsible sourcing in the hotel industry are in food production.
Tutkimukseen on valittu kolme erilaista hotellialan yritystä. Tutkimus on toteutettu sisällönanalyysinä. Tutkimuksen aineisto on koottu kohdeyritysten vuosien 2017–2019 vastuullisuusraporteista. Aineistosta saatiin selville, että vastuullisen hankinnan strategia hotellialalla on kehittynyt ottamaan huomioon yhä laajemmin eri osa-alueet. Muutoksen suurimmat aiheuttajat ovat lainsäädäntö ja sidosryhmien luoma paine. Hotellialan vastuullisen hankinnan suurimmat ongelmat ovat toistaiseksi ruuan tuotannossa.
Three different hotel companies were selected for the study. The study has been conducted as a content analysis. The data of the study was collected from the sustainability reports of the target companies for the years 2017–2019. The data revealed that the responsible sourcing strategy in the hotel sector has evolved to take into account an increasing number of different aspects. The main drivers of change are legislation and pressure from stakeholders. The biggest problems with responsible sourcing in the hotel industry are in food production.